Volledig scherm
PREMIUM
© Lars Smook

Ook in Haaksbergen gaat vervuiler betalen, tarieven nog niet bekend bekend

HAAKSBERGEN – De Ster in Twente is een van de laatste Twentse bolwerken waar afval nog regelmatig aan straat kan worden gezet, zonder extra kosten. Daar wil het college verandering in aanbrengen.

Haaksbergen moet over op het zogenaamde diftar, meent het college. Met dit afvalsysteem moeten inwoners betalen per keer dat de afvalcontainer aan straat wordt gezet. Het college wil diftar inzetten om het aantal kilo’s afval dat in de grijze container komt, terug te dringen. Wie het afval straks beter scheidt, is met diftar voordeliger uit, aldus het college.

  1. Werkstraf geëist tegen schuldbewuste Haaksbergenaar (48) die scootmobieler ziekenhuis in reed
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen schuldbe­wus­te Haaksberge­naar (48) die scootmobie­ler ziekenhuis in reed

    ALMELO/HAAKSBERGEN - Herman M. (48) uit Haaksbergen rijdt mei vorig jaar met zijn bestelbus een scootmobieler ondersteboven. Hij lette niet op, want hij had ‘een pittig gesprek’ met zijn puberdochter. De Haaksbergenaar staat donderdag voor de meervoudige strafkamer in Almelo en het Openbaar Ministerie eist een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar. „Ik vind het verschrikkelijk en ik voel me zeker verantwoordelijk”, zegt M. tegen de rechters.

Enschede e.o.