Volledig scherm
Eric Sijbes,voorzitter Stichting Volksfeesten Buurse samen met Esther Wijlens en Inge ter Heurne. © Christian van der Meij

Op z'n Beiers borrelen tijdens volksfeesten in Buurse

BUURSE - Buurse maakt zich weer op voor de volksfeesten op 19, 20 en 21 augustus. De succesformule houdt stand, alleen de Oostenrijkse muziekavond is ingeruild voor een Beiers Wies'nfest.

Het hele kerkdorp, van jong tot oud, leeft er naar toe, meldt Eric Sijbes. Hij is voorzitter van de Stichting Volksfeesten Buurse (SVB).

Duitse Schlager
De vrijdagavond heeft een nieuwe invulling gekregen met een Beiers Wies'nfest. Sijbes: "Een bierfeest naar Duits voorbeeld, met Nederlandse, Duitse en Engelse feestmuziek. We vragen de mensen om in stijl gekleed te verschijnen." De band Wahnsinn en Feest-dj Ivar tekenen voor de muziek. Omdat veel publiek wordt verwacht werkt de SVB met tafelreservering: "Vol is vol".

Koningspaar
De optocht van de Buurser schooljeugd is vaste prik op zaterdagochtend. Om 10.00 uur vertrekt de stoet. Om 18.30 uur begint het spectaculaire 'tractorpulling by night'. Formatie Mmoozz speelt in de feesttent.

Tractorpulling
De zondag staat vanaf 09.00 uur opnieuw in het teken van officiële wedstrijden tractorpulling. Op een apart parcours speelt zich een kinderversie af. Verder is er een stormbaan en een kinderplein met een schminktafel, clown en ander vermaak. Voor oldtimers (trekkers, bromfietsen, motoren en auto's) is het feestterrein vertrek- en eindpunt van een toertocht.

De Buurser Volksfeesten worden zondag vanaf 17.00 uur afgesloten in de feesttent, met een optreden van de Perfect Showband.

Enschede e.o.