Volledig scherm
Danspaleis stond tien jaar leeg, maar opent dit jaar onder de nieuwe naam Hou Je Haaks. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Opening voormalig Danspaleis opnieuw uitgesteld

VideoHAAKSBERGEN - De opening van het voormalige Danspaleis in Haaksbergen loopt opnieuw vertraging op. Het spetterende openingsfeest stond oorspronkelijk gepland voor februari, schoof door naar medio april, maar wordt nu op z'n vroegst eind mei geopend. "Toch schieten we aardig op.”

‘Het aftellen kan bijna beginnen’, meldt de disco deze donderdag op haar eigen Facebook-pagina. Bijna: want echt aftellen zit er nog niet in. “Wanneer de disco opengaat kan ik nu nog niet zeggen”, meldt initiatiefnemer Bernard 't Jong. “Daarvoor zijn we afhankelijk van een aantal dingetjes.”

Met die 'dingetjes’ doelt ‘t Jong vooral op de vergunning en ontheffing van de gemeente Haaksbergen. Die is nog niet afgegeven voor het voormalige Danspaleis, dat onder de nieuwe naam Hou Je Haaks de deuren opent.  De gemeente zelf kan nog niet reageren op de kwestie.

In ere hersteld 

In het pand moet ook de laatste hand  nog worden gelegd aan de verbouwing en installatie van onder meer de lampen. Tien jaar lang stond het pand leeg en verpauperde het in ram tempo. De laatste maanden is hard gewerkt om de mega-disco (plaats voor 1.400 bezoekers) in ere te herstellen. Het pand was als Danspaleis en Silver Shadow een populaire uitgaansgelegenheid.

Voor het openingsfeest werd in eerste instantie gemikt op februari, maar dat bleek al snel onhaalbaar. Vervolgens werd medio april als uitgangsdatum genomen voor het feest. Ook dat blijkt te vroeg te komen. 't Jong wil geen datum noemen, maar zegt zich te richten op ‘eind mei, begin juni'.  “Het schiet aardig op, maar het is gewoon een immens pand. We hebben al wel personeel vastgelegd, zo'n veertig man in totaal.”

Bekijk hieronder de impressie die we begin januari maakten in het pand: 

Enschede e.o.