Volledig scherm
Illustratie: Gezienus Bruining

Oud-Haaksbergenaar Peter B. moet van justitie 2,5 jaar de cel in

ALMELO/HAAKSBERGEN - De verdachte oplichter Peter B. (29) moet 2,5 jaar opgesloten worden voor een enorme serie bestellingen die hij nooit betaalde. Dat eiste de officier van justitie deze dinsdag voor de Almelose rechtbank.

De eerdere Haaksbergenaar bestelde volgens het Openbaar Ministerie tussen maart 2013 en oktober 2014 een boxspringbed, een reis naar Sri Lanka, 2.340 voetballen, een scootmobiel, vijf elektrische sfeerhaarden en een lading andere spullen. Ook liet hij op 21 juli 2014 liefst 16.000 krentenbollen bakken in Hengevelde. Het OM becijfert z'n criminele winst op ruim 59.000 euro. B. sloeg kriskras in het noorden en oosten toe.

Toezicht
De reclassering acht toezicht op de ontkennende Peter B. niet nodig. ,,Hij heeft geen duidelijke hulpvraag'', zei een medewerkster tegen drie Almelose rechters. Peter B., die sinds kort in Gronau woont en zegt werk en een nieuwe relatie te hebben, wil zijn eigen weg kiezen, met hulp van z'n familie en zonder reclassering.

De officier van justitie rekent het B. aan dat hij geen openheid van zaken geeft. Zij wijst op de impact van (stelselmatige) oplichting. Zij vindt onvoorwaardelijke celstraf passend.

Vonnissen: 13 september (strafzaak) en 11 oktober (ontnemingsvordering).

Enschede e.o.