Dertig jaar was pastor Herman Zegger uit Hengelo inzetbaar als voorganger in Haaksbergen. In juni stopte hij abrupt. Zijn gezondheid gaat achteruit. Bovendien boterde het niet altijd met het bisdom. „Ik denk vaak ‘kerk, doe niet zo moeilijk!’”
Volledig scherm
PREMIUM
Dertig jaar was pastor Herman Zegger uit Hengelo inzetbaar als voorganger in Haaksbergen. In juni stopte hij abrupt. Zijn gezondheid gaat achteruit. Bovendien boterde het niet altijd met het bisdom. „Ik denk vaak ‘kerk, doe niet zo moeilijk!’” © Reinier van Willigen

Pastor Zegger neemt afscheid van Haaksbergen: ‘Ik denk vaak, kerk, doe niet zo moeilijk!’

HAAKSBERGEN/HENGELO - De afgelopen 30 jaar was pastor Herman Zegger (92) inzetbaar als voorganger in met name de St. Franciscusparochie. Een geschenk uit de hemel met het oplopende priestertekort. Eind juni is hij hiermee abrupt gestopt. 

 1. Paardencoaching in Haaksbergen beproefde therapie bij innerlijke onbalans: ‘Paard trapt niet in mooie praatjes’
  PREMIUM

  Paardencoa­ching in Haaksber­gen beproefde therapie bij innerlijke onbalans: ‘Paard trapt niet in mooie praatjes’

  HAAKSBERGEN - De proef op de som is confronterend. Maar als je eenmaal met de merrie Chanell van Bianca ten Voorde in de cirkel wandelt, is het goed. Dat wil zeggen: wanneer je Chanell zover weet te krijgen dat ze rustig met jou aan het touw meewandelt. Heeft Chanell geen zin om achter een onbalans van lichaam en geest aan te lopen, dan komt het er op neer dat het dier jou een spiegel voorhoudt. „Ik stel vervolgens slechts vragen of geef aanwijzingen om jou op weg te helpen. Maar het spel speelt zich verder helemaal af tussen de gast en het paard.”
 1. Rampweek compleet: Graafschap loopt promotie mis
  Play

  Rampweek compleet: Graafschap loopt promotie mis

 2. Auto komt tot stilstand tegen een boom in Rijssen
  Play

  Auto komt tot stilstand tegen een boom in Rijssen

Enschede e.o.