Volledig scherm
Beachveld in Hengevelde © Reinier van Willigen

‘Permanent beachveld in Haaksbergen noodzakelijk’

HAAKSBERGEN - Handbalvereniging Stormvogels is in overleg met de gemeente Haaksbergen over een permanent beachveld. Het veld moet komen op een asfaltveld van Stormvogels.

Jurgen Scholten van de technische jeugdcommissie van Stormvogels noemt de komst van een beachveld in Haaksbergen noodzakelijk. "Beachhandbal wordt steeds populairder. Veel plaatsen hebben inmiddels een beachcourt." Buitencompetities op asfalt zijn er volgens Scholten bijna niet meer. “Alleen de jongste jeugd speelt nog een buitencompetitie. Andere teams doen aan beachtoernooien mee. Beachhandbal in de zomer heeft de toekomst. Het is een perfecte aanvulling op de zaalcompetitie, die in het voorjaar afgelopen is", weet Scholten.

Zomer
Scholten hoopt dat het bestuur van zijn club snel overeenstemming bereikt met de gemeente. "Het zou mooi zijn als er voor de zomer van volgend jaar een permanent beachveld ligt.”

Prematuur
Voorzitter Ronnie Vliesz van Stormvogels wil het plan pas toelichten na een volgend gesprek met de gemeente. Dat zal eind augustus zijn. De voorzitter noemt het plan prematuur. Er moet nog veel geregeld worden voor de eerste vrachtwagens met zand het terrein van Stormvogels op kunnen rijden. "De grond is niet ons eigendom. De handbalvelden zijn van de gemeente. Bovendien moeten we nog van alles onderzoeken voor er een begin gemaakt kan worden met de aanleg. Ook moeten we met deze vraag nog naar de leden. Zij moeten het willen", zegt Vliesz.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Enschede e.o.