Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Koen Suyk/ANP

Plan grote paardenhal in Haaksbergen afgeschoten

DEN HAAG/HAAKSBERGEN – Het is Haaksbergenaar Johan Hilderink niet gelukt de Raad van State ervan te overtuigen dat de gemeente hem een bouwvergunning voor een trainingshal voor zijn paardenhouderij aan de Oude Enschedeseweg moet verlenen.

De Raad is het juist eens met de weigering van de gemeente om een vergunning voor een rijhal van bijna 900 vierkante meter aan de Oude Enschedeseweg te verlenen, luidt de uitspraak. De gemeente wil daar niet meer bebouwing dan maximaal 425 vierkante meter. Meer zou tot ongewenste verstening van het buitengebied leiden. Het feit dat Hilderink meent dat zijn bouwplan voor een zeer open rijhalgebouw nauwelijks tot meer verstening leidt, wijst de Raad af.

Ongelijkheid

Ook heeft Hilderink niet aangetoond dat hij ongelijk is behandeld en dat anderen wel meer bouwmogelijkheden hebben gekregen. Tevens ziet de Raad geen enkel bewijs dat bestuurders of ambtenaren in het verleden keiharde toezeggingen aan Hilderink hebben gedaan dat hij wel meer mocht bouwen dan het bestemmingsplan toe staat. Kortom, de Haaksbergenaar zal met met de toegestane 425 vierkante meter moeten doen.

Enschede e.o.