Volledig scherm
De man die verdacht wordt van de brandstichting in Haaksbergen. © still Onder De Loep

Politie geeft beelden vrij van brandstichter Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Een maand na de reeks autobranden in Haaksbergen is de politie nog altijd op zoek naar de persoon die daar verantwoordelijk voor is. Deze week werden beelden vrijgegeven, waarop de vermoedelijke dader te zien is.

Het is donderdagavond 5 september rond 23.30 uur als bewoners van de Haaksbergse wijk Zienesch zien hoe meerdere auto’s in hun buurt in brand staan. Aangestoken, met behulp van de containers vol plastic afval, die aan de weg zijn gezet om de volgende ochtend geleegd te worden. 

De vijf auto’s, die dicht bij huizen aan de Werfheegde, Pastoor Wienholtsstraat en Eibergsestraat staan, worden snel geblust, en daarmee wordt erger voorkomen. De voertuigen zijn in een klap waardeloos. Enige positieve, merken gedupeerden op, is dat er niemand gewond is geraakt.'

Gedeeld

Maar er wordt ook niemand aangehouden, in de dagen en weken die volgen. De politie doet onderzoek, spreekt met getuigen en bekijkt de camerabeelden die gemaakt zijn bij uitvaartcentrum Startman aan de Werfheegde. Deze zijn nu ook gedeeld, omdat de politie in contact wil komen met mensen die informatie hebben over de brandstichter.

Op de beelden is te zien hoe een man langs het uitvaartcentrum fietst en even later zonder fiets terugkeert. Hij pakt - uiterst kalm - een container die aan de straat staat, rijdt deze naar een zwart busje en steekt de container aan. Vervolgens loopt hij terug naar waar hij - vermoedelijk - de fiets heeft neergezet.

De politie is op zoek naar mensen die rond half 12 bij het uitvaartcentrum in de buurt waren. Het gaat om iemand die een hond uitlaat, de bestuurder van een witte bestelbus en een fietser. De politie wil met hen in contact komen, omdat ze mogelijk nuttige informatie over de man hebben.

  1. Sterren Stralen-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    Sterren Stra­len-boom bij Danspaleis komt uit Beckum

    NEEDE/EIBERGEN - De grote kerstboom van de actie ‘Sterren Stralen’ van de Rotaryclubs Neede en Haaksbergen komt dit jaar uit Beckum. Na een oproep meldde zich de familie Winters met een mooie grote spar uit haar tuin. De boom werd afgelopen weekend gezaagd en naar de plek gebracht waar sinds 2004 elk jaar lichtjes voor het goede doel worden ontstoken: op de driesprong van Eibergen, Haaksbergen en Neede bij het voormalige Danspaleis en de oude N18.

Enschede e.o.