Volledig scherm
© ANP

Politie Haaksbergen waarschuwt voor dief van e-bike accu’s

HAAKSBERGEN – De Politie Haaksbergen waarschuwt voor een accudief, die vooral in het centrum van Haaksbergen actief is. De politie adviseert eigenaren van e-bikes om losse onderdelen van de fiets te halen als deze wordt geparkeerd.

Zo zag een bezoeker van het Haaksbergse centrum dinsdagmiddag rond half vijf een man door de Spoorstraat lopen met een fietsaccu onder zijn arm. De man stopte de accu in zijn fietstas. Toen de centrumbezoeker zelf op zijn fiets stapte, die hij had geparkeerd ter hoogte van drogisterij Kruidvat, merkte hij dat zijn elektrische fiets geen ondersteuning had. Het was de accu van zijn e-bike die hij zojuist in de fietstas van de man had zien verdwijnen. De accu was met een slot bevestigd aan het frame.

Meer aangiftes

De politie meldt op Facebook dat het aantal aangiftes van diefstallen van accu’s en displays van elektrische fietsen toeneemt. De fietsonderdelen worden vooral in het centrum van Haaksbergen gestolen. De politie adviseert daarom om de display van de fiets te halen als deze wordt geparkeerd. Zonder display heeft een elektrische fiets geen bediening en kan niet als e-bike worden gebruikt. Ook wordt aangeraden de accu mee te namen. ‘Zo zien dieven al snel genoeg dat ze helemaal niets aan uw fiets hebben’, aldus de politie.

Signalement

De accudief is een magere man van ongeveer 1,80 meter, laat de politie weten. Hij heeft kort steil haar en een onverzorgd uiterlijk. Aan de bagagedrager van zijn fiets hangen oude grijsbruine fietstassen.

Enschede e.o.