Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie zoekt man die geslachtsdeel liet zien aan vrouwen in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Een jonge, Duitssprekende man heeft dinsdag- en woensdagavond zijn geslachtsdeel getoond aan vrouwen in Haaksbergen. Ook deed hij hen oneerbare voorstellen. De politie is op zoek naar de man. 

Het incident deed zich dinsdagavond rond 20:45 uur voor bij het Haaksbergerveen / Buurserveen aan de zijde van de parkeerplaats aan de Niekerckerweg. Een dag later was het rond 18:50 uur raak op de parkeerplaats van de Wennewickweg en op de hoek van de Stratersdijk.

Agenten vermoeden dat de man al langer vrouwen lastigvalt. Vorig jaar kwamen er ook al meldingen binnen van vrouwen die iets soortgelijks meemaakten in het buitengebied van Haaksbergen. 

Signalement

De dader is tussen de twintig en dertig jaar oud en heeft kort, zwart haar. Hij droeg een korte, donkerblauwe sportbroek en een babyblauw T-shirt met een witte opdruk. De fiets waar de man op reed is een E-bike voor dames: grijs van kleur met donkergrijze vlakken, een open kettingkast en een enkele fietstas aan de linkerkant. De fietstas is zwart met een opvallende, rode bovenzijde. Mensen die meer weten over de dader kunnen contact opnemen met de politie.

  1. Werkstraf geëist tegen schuldbewuste Haaksbergenaar (48) die scootmobieler ziekenhuis in reed
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen schuldbe­wus­te Haaksberge­naar (48) die scootmobie­ler ziekenhuis in reed

    ALMELO/HAAKSBERGEN - Herman M. (48) uit Haaksbergen rijdt mei vorig jaar met zijn bestelbus een scootmobieler ondersteboven. Hij lette niet op, want hij had ‘een pittig gesprek’ met zijn puberdochter. De Haaksbergenaar staat donderdag voor de meervoudige strafkamer in Almelo en het Openbaar Ministerie eist een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar. „Ik vind het verschrikkelijk en ik voel me zeker verantwoordelijk”, zegt M. tegen de rechters.

Enschede e.o.