Prins Alexander en prinses Máxima van de Windbuul'n zwaaien de scepter over Buurse, bijgestaan door adjudanten Schap en Tap.
Volledig scherm
Prins Alexander en prinses Máxima van de Windbuul'n zwaaien de scepter over Buurse, bijgestaan door adjudanten Schap en Tap. © Sander Lagewaard

Prins Alexander en Prinses Máxima gaan voor in Buurse

BUURSE - Een Windbuul zonder nieuw prinsenpaar werd zaterdagavond Zaal Winkelman in Buurse binnengetrokken. Alleen adjudanten Schap en Tap kwamen te voorschijn bij de opkomst.

De spanning bleef er nog even in, terwijl beide adjudanten op zoek gingen naar hun hoogheid. Ver hoefden ze niet te lopen, de nieuwe prins bevond zich achter de tap, Marco Winkelman zwaait dit seizoen de scepter over Buurse. Zijn plekje achter de tap van het gelijknamige zalencentrum, tevens residentie van de Windbuul’n, zal bij gelegenheid door anderen moeten worden ingevuld.

Koninklijke leven

Prins Alexander, de tweede voornaam van de zaalhouder, heeft dit jaar Yvonne Wijlens aan zijn zijde, met als narrennaam Prinses Máxima. Zij is niet onbekend met het koninklijke leven, afgelopen seizoen deelde ze haar huis met de voorganger van Alexander, haar echtgenoot. Het echtpaar heeft sinds zondag opnieuw een naambord in de tuin staan.

Kloffie

Schap en Tap zijn de seizoensnamen van Stijn Bruggert en Nick Denneboom, de adjudanten van het stel, die Marco in zijn dagelijkse kloffie van achter de tap weghaalden en als hoogheid introduceerden, waarna een snelle verkleedpartij het stel helemaal klaarstoomde voor een feestelijke avond in een volle residentie.

  1. Werkstraf geëist tegen schuldbewuste Haaksbergenaar (48) die scootmobieler ziekenhuis in reed
    PREMIUM

    Werkstraf geëist tegen schuldbe­wus­te Haaksberge­naar (48) die scootmobie­ler ziekenhuis in reed

    ALMELO/HAAKSBERGEN - Herman M. (48) uit Haaksbergen rijdt mei vorig jaar met zijn bestelbus een scootmobieler ondersteboven. Hij lette niet op, want hij had ‘een pittig gesprek’ met zijn puberdochter. De Haaksbergenaar staat donderdag voor de meervoudige strafkamer in Almelo en het Openbaar Ministerie eist een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een halfjaar. „Ik vind het verschrikkelijk en ik voel me zeker verantwoordelijk”, zegt M. tegen de rechters.

Enschede e.o.