Publiek kiest voor 'groenste fabriek' in Haaksbergen

HAAKSBERGEN Unipro heeft in de persoon van Maurice Beijk uit Hengelo, de BIM Award 2017 publieksprijs gewonnen, met 73% van de stemmen. 

Deze onderscheiding is een initiatief van het Nederlands Netwerk van Kwaliteitsmanagement. Duurzaamheid was dit jaar voor de eerste keer een kwaliteitsnorm.

Unipro kreeg de prijs vanwege de bouw van 'de groenste fabriek van Nederland'. Het bedrijfspand heeft onder meer een groen sedumdak, waardoor het gebouw op bijzondere wijze opgaat in het landschap.

Groen dak

Het groene dak draagt niet alleen bij aan de biodiversiteit, maar heeft ook een energie- en waterbesparende functie. Bovendien probeert het bedrijf in de productieprocessen de milieubelasting te verkleinen. Dat gebeurt onder meer door gebruik te maken van oplosmiddelvrije producten en duurzame verpakkingsmaterialen. Ingrediënten voor producten voor de bedrijfskantine worden bij voorkeur betrokken van leveranciers uit de naaste omgeving.

Volgens de jury is het bedrijfsgebouw van Unipro een uitzonderlijk creatief, innovatief en duurzaam pand, met dito productieproces. ,,Twente krijgt met Unipro een mooi landelijke podium om hun duurzame missie te verspreiden", aldus winnaar Maurice Beijk van Unipro.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman DTCT
Volledig scherm
Maurice Beijk (Rechts, specialist duurzaamheid) en Gerben Bouwmeester (directeur) van Unipro © Emiel Muijderman

Enschede e.o.