Volledig scherm
Camping Het Wargerink in Buurse © Google Maps

Raad van State steekt stokje voor uitbreiding camping Buurse

DEN HAAG/BUURSE – De Raad van State heeft zelf het bestemmingsplan aangepast zodat er niet meer dan tien kampeerplaatsen op camping Het Wargerink in Buurse zijn toegestaan.

Daarmee komt de Raad de buren van de camping tegemoet. Die vreesden dat het nieuwe bestemmingsplan een flinke uitbreiding van de camping tot vijftien of meer kampeerplaatsen mogelijk maakte. Volgens de gemeente is dat niet de bedoeling. Die wil ook niet meer dan tien kampeerplaatsen op Het Wargerink. De Raad van State besloot daarop zelf het aantal plaatsen vast te leggen op tien.

Om de buren tegemoet te komen had de gemeenteraad het plan voor de camping zo aangepast dat de kampeerplaatsen niet meer dicht bij de woning van de buren aan de Ekkersweg komen. De maximaal tien kampeerders staan nu in een strook langs de Buurserbeek, op enkele tientallen meters van het huis van de buren. Overigens mogen campers, caravans en tenten ook niet pal aan de beek staan. Want aan de overzijde van de beek ligt een park met recreatiewoningen.

Vrees buren

De buren zijn er evenwel nog niet gerust op dat het nieuwe bestemmingsplan ook tot minder overlast leidt. Volgens de zoon van de buren, tevens advocaat, zijn de wijzigingsregelingen in het bestemmingsplan te ruim en kan er van alles misgaan op het terrein, zoals de aanleg van een voetbalveld of barbecueplekken. Hij zei ook te vrezen dat er toch meer kampeerplaatsen komen.

Een gemeentewoordvoerder bezwoer evenwel dat de gemeenteraad met dit plan nu niet meer dan tien kampeerplaatsen wil toestaan. Overigens bleek dat campinguitbater Hilderink, die niet in Den Haag aanwezig was, wel graag tot 25 plaatsen wil hebben. „Maar hij heeft zich vooralsnog neergelegd bij het maximum van tien”, zei de gemeentewoordvoerder. „Als Hilderink in de toekomst toch verder wil uitbreiden moet hij een nieuw plan indienen.”

Enschede e.o.