Carlo ter Ellen
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Rechtbank Almelo behandelt zaak monstertruck Haaksbergen derde week maart

HAAKSBERGEN - De rechtbank Overijssel heeft de inhoudelijke behandeling van de strafzaak over het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen gepland in de derde week van maart. Op 14 en 15 maart dient de zaak in Almelo, met als uitloop 16 maart.
  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
  2. Officier van justitie: drugsverslaafde psychiatrisch patiënt moet afkicken na gijzelen personeel Mediant

    Officier van justitie: drugsver­slaaf­de psychia­trisch patiënt moet afkicken na gijzelen personeel Mediant

    ENSCHEDE/ALMELO - Op 23 november vorig jaar gaat het mis bij Mediant in Enschede. Jounass B. (46), een patiënt van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg maakt zich breed in de deuropening en voorkomt zo dat drie medewerkers niet weg kunnen uit de ruimte waar ze zich bevinden. B. wil zijn vrijheid terug en is zo bedreigend dat de politie erbij wordt gehaald. De in Haaksbergen geboren B. zit sindsdien vast op een speciale afdeling van de Zwolse gevangenis.

Enschede e.o.