Volledig scherm
Wethouder Arja ten Thije hijst de regenboogvlag uit protest tegen de Nashville-verklaring. © Betty Morsinkhof

Regenboogvlag wappert in Haaksbergen uit protest

HAAKSBERGEN - Ook in Haaksbergen wappert de regenboogvlag naast het gemeentehuis. Wethouder Samenleving Arja ten Thije hees de vlag vrijdagmorgen uit protest tegen de Nashville-verklaring.

In die verklaring keuren orthodox-protestantse predikanten en politici onder andere homofilie, het homohuwelijk en transgenderisme af. Met het hijsen van de regenboogvlag laat Haaksbergen een tegengeluid laten horen en spreekt de steun uit aan de LHBTI-gemeenschap. „Wij willen dat iedereen zich op elk moment veilig en welkom voelt in Haaksbergen. Ongeacht kleur, politieke overtuiging, geslacht of seksuele geaardheid”, zegt Ten Thije bij het hijsen van de regenboogvlag.

Tegengeluid

Volgens de wethouder moet iedereen zich altijd vrij voelen om zichzelf te zijn. „Dat klinkt heel logisch, maar dat is het kennelijk niet voor sommigen. Daarom willen wij op deze manier samen een tegengeluid laten horen en met elkaar óm de LHBTI-gemeenschap gaan staan.”

  1. Haaksbergenaar Karel van de Kate blij met publieksprijs Twents Buutfestival

    Haaksberge­naar Karel van de Kate blij met publieks­prijs Twents Buutfesti­val

    HAAKSBERGEN - Drie keer is scheepsrecht! Voor Bennie Morsinkhof alias Karel van de Kate ging dat eind oktober zeker op. De derde deelname aan het Twentse Buutfestival leverde hem zowel de juryprijs als de publieksprijs van de Twentsche Courant Tubantia op. De publieksprijs nam Morsinkhof dinsdagmiddag in ontvangst, het was een collage op canvasdoek van zijn winnende optreden in Stadstheater De Bond in Oldenzaal.

Enschede e.o.