Volledig scherm
Rico-Jay is blij dat hij voor behandeling naar Boston gaat. Foto: Stichting Rico-Jay To America

Rico-Jay (7) uit Haaksbergen naar VS voor darmaandoening: 'Hoera, ik ga naar Boston!'

HAAKSBERGEN - Vrienden, familie en sympathisanten hebben voldoende geld ingezameld voor de behandeling van de zieke Rico-Jay (7) uit Haaksbergen. Die behandeling is in de Verenigde Staten, omdat hij in Nederland niet kan worden geholpen.

‘Hoera, ik ga naar Boston’, meldt de bijna 8-jarige Rico-Jay de Boer op Facebook. Het Haaksbergse ventje heeft een bijzonder zeldzame darmaandoening, waardoor hij dagelijks buikpijn heeft en misselijk en duizelig is.

Onbehandelbaar in Nederland
Nederlandse artsen kunnen hem niet helpen, het medisch team van het Children’s Hospital in het Amerikaanse Boston waarschijnlijk wel. Een dure onderneming, vooral omdat de verzekeraar de onderzoeken en de eventuele ingrepen niet vergoedt. Met allerlei activiteiten is er de afgelopen tijd geld ingezameld. Met succes, want samen met een bijdrage van Stichting Ondersteuning Jongeren met Dolichocolon en donaties van anderen, is er nu voldoende geld voor de eerste onderzoeken.

'Ongelofelijk dankbaar'
De ouders van Rico-Jay laten weten 'ongelofelijk dankbaar' te zijn. Om daar meteen aan toe te voegen dat er na de onderzoeken nog vele nota’s zullen volgen. Steun, in welke vorm dan ook, is dan ook meer dan welkom. Meer informatie over Rico-Jay, zijn aandoening en zijn reis naar Boston is te lezen op www.ricojay.com.

Volledig scherm
Archiefbeeld: Rico-Jay mocht ook even op de motor zitten. © Frans Nikkels

Enschede e.o.