Kunstenaar Rinus Floors werd geraakt door een foto van een Auschwitz-gevangene, in Tubantia. Na een lange speurtocht kreeg hij officieel toestemming de foto te gebruiken. Hij maakte er een plaquette van.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenaar Rinus Floors werd geraakt door een foto van een Auschwitz-gevangene, in Tubantia. Na een lange speurtocht kreeg hij officieel toestemming de foto te gebruiken. Hij maakte er een plaquette van. © Frans Nikkels

Rinus kan indrukwekkende foto van Auschwitz-herdenking niet loslaten en maakt er een plaquette van ‘Ik móést er iets mee doen’

HAAKSBERGEN - Toen hij vorig jaar zijn krantje pakte, werd hij geraakt door de foto op de voorpagina. Gemaakt bij de Auschwitz-herdenking in het Poolse Oświęcim op 27 januari 2020. Het gezicht van een overlevende, getekend door de tijd en immens leed. Kunstenaar Rinus Floors uit Haaksbergen maakte er een plaquette van.

 1. Waren Wim en Kim uit Haaksbergen goede ouders? OM vindt van niet en eist forse celstraffen wegens verwaarlozing
  PREMIUM

  Waren Wim en Kim uit Haaksber­gen goede ouders? OM vindt van niet en eist forse celstraf­fen wegens verwaarlo­zing

  HAAKSBERGEN/ALMELO - Terwijl Wim G. (49) en Kim de G. (34) hun roes liggen uit te slapen (het was een leuk feestje de avond ervoor), horen politiemensen dat 3-jarig dochtertje van het stel buiten de woning huilen. Als er niet opengedaan wordt, leent een van de agenten uiteindelijk een ladder van een schilder en zet hem tegen het slaapkamerraam waar het meisje al uren om mama roept.
 1. Máxima: ‘Griekenland-reis mocht, maar was niet solidair’
  Play

  Máxima: ‘Grieken­land-reis mocht, maar was niet solidair’

 2. Alweer auto in vlammen op in Enschede, nummer 9 dit jaar
  Play

  Alweer auto in vlammen op in Enschede, nummer 9 dit jaar

Enschede e.o.