Volledig scherm

Roerink presenteert 'het beste plan' in pand aan de Markt in Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Om zijn supermarktplan te kunnen presenteren heeft vastgoedondernemer Ben Roerink vrijdag het pand aan de Markt 19 opengesteld. ‘Vol Verwachting' is de naam die nu prijkt op het voormalige pand van Konings Schoenen. "Vol verwachting over de plannen en het besluit dat het college en de gemeenteraad neemt", legt een afgevaardigde van Lidl uit.

​De keten wil nog altijd een deel van het braakliggende terrein invullen met een supermarkt aan de kant van de Hibbertstraat. Aan de Markt wil Roerink commerciële ruimtes creëren. Dat zijn plan het best is voor Haaksbergen, dat staat voor de vastgoedman als een paal boven water. Ook Lidl is die mening toegedaan. Berekeningen door de super zelf gaan uit van 10.000 klanten die wekelijks de supermarkt in het centrum gaan aandoen. Daar profiteren omliggende winkels van, meent Lidl.

De plannen van Roerink en Lidl, die de handen ineen hebben geslagen, zijn door het college echter in de ijskast gezet. Volgens verantwoordelijk wethouder Peter van Vlaanderen mede omdat de plannen te laat en niet volledig zijn ingediend.

Verontwaardiging
"Ik snap niet waar hij op doelt", reageert Roerink verontwaardigd. "We moesten ons plan 6 mei inleveren, maar er is ons mondeling toegezegd dat die termijn werd opgeschort tot maandag 9 mei. Nadat we de plannen hadden ingediend heeft Van Vlaanderen meermaals zijn complimenten uitgesproken over de goede en volledige uitwerking van de plannen. En er nu op zinspelen dat we te laat en onvolledig zijn?"

Gemeenteraad
De Haaksbergse vastgoedondernemer heeft zijn hoop gericht op de gemeenteraad. "De raad moet het college houden aan de voorkeursvariant, die mét supermarkt. Afspraak is afspraak."

Volledig scherm
© Jan Houwers

Enschede e.o.