Volledig scherm
Voorbeeld van een bootcamptraining © Getty Images

Rovende bootcamptrainer uit Haaksbergen vier jaar bak in

HAAKSBERGEN/ALMELO - De Haaksbergse bootcamptrainer Jack P. (43) verdwijnt voor langere tijd achter de tralies omdat hij vier tankstations in Twente en het westen van het land beroofde. De rechtbank veroordeelde hem dinsdag tot vier jaar, waarvan anderhalf jaar voorwaardelijk. Twee weken geleden werd er nog 6 jaar tegen hem geëist.

De in Haaksbergen ooit zo populaire bootcamptrainer bekende de overvallen op tankstations in Haaksbergen, Sint Isidorushoeve, Halfweg en Haarlemmermeer, maar ook een straatroof op een bejaarde vrouw in Haarlem. Tijdens eerdere zittingen vertelde P. dat hij met de overvallen probeerde om financiële problemen op te lossen. 

Forse schuld

P. bleef na zijn scheiding zitten met een forse schuld en ontfermde zich daarna over een vrouw met kinderen die uit haar woning gezet zou worden. Hij beloofde haar dat hij zou voorkomen dat ze op straat terecht kwam. Met de opbrengst van de overvallen betaalde hij overnachtingen in hotels en vakantiehuisjes met de vrouw en haar kinderen.

Herkend

P. liep tegen de lamp toen politiemensen videobeelden van de overvallen Twente bekeken. Zij herkenden in de gemaskerde overvaller hun eigen trainer. Een medewerkster van het overvallen tankstation herkende P. ook toen hij twee weken na de overval kwam tanken en geen geld bij zich bleek te hebben. 

De Haaksbergenaar liet toen zijn naam en adres achter. P. wil zijn leven beteren en is inmiddels koster in de gevangeniskerk, voorman bij de werkplaats en vertegenwoordiger van de gedetineerden in de gevangeniscommissie. Met de vergoedingen die hij ontvangt, betaalt hij zijn slachtoffers.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman DTCT

Enschede e.o.