Sanne Beld gaat elke ochtend naar Buurse om haar Lakenvelders te voeren en het stro te verversen. Dat levert strorijke stalmest op die later het land op gaat om de grond te bemesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Beld gaat elke ochtend naar Buurse om haar Lakenvelders te voeren en het stro te verversen. Dat levert strorijke stalmest op die later het land op gaat om de grond te bemesten. © Frans Nikkels

Sanne boert kleinschalig ‘met de natuur mee’ in Buurse

HAAKSBERGEN/BUURSE - Eigenlijk wilde ze van jongs af aan al boer worden. Maar ja, geboren in de stad in een rijtjeshuis, was het: ‘tenzij je met een boerenzoon trouwt, is dat heel onrealistisch’. De boerenzoon kwam er niet. Toch wandelt Sanne Beld nu elke ochtend een rondje langs haar koeien, kippen en varkens.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Enschede e.o.