Volledig scherm
De verdachte van schennispleging is in de omgeving van de Munsterdijk aangehouden zondagavond. © Lars Smook

Schennispleger buitengebied Haaksbergen vast, getuigen gezocht

HAAKSBERGEN - De schennispleger die de afgelopen weken, en wellicht ook vorig jaar al, vrouwen in en rond Haaksbergen heeft lastig gevallen, is waarschijnlijk aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of het om dezelfde persoon gaat.

Lastig gevallen

De politie kreeg zondagavond een melding van een vrouw die door de verdachte was aangeraakt en ging in het buitengebied van Haaksbergen op zoek. Daar spraken zij rond de Munsterdijk en Hofweg twee oudere dames die daar fietsten. Ook zij waren lastig gevallen. Op hun aanwijzing troffen de agenten even later de verdachte aan.

16-jarige jongen

Het bleek een 16-jarige jongen uit het Duitse Vreden te zijn, die er volgens de politie wel iets ouder uitziet. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Ondertussen zoekt de politie nog naar meerdere getuigen die afgelopen weken lastig zijn gevallen door de verdachte. Daaronder ook beide dames die de agenten op het juiste spoor van de jongen zetten. De agenten waren op dat moment zo gebrand op aanhouding van de verdachte dat ze de dames niet om contactgegevens hebben gevraagd.

Waarschijnlijk zijn het toeristen, want ze spraken met een westers accent. De politie wil hen graag spreken. Maar ook anderen die door de jongen zijn lastiggevallen, om het onderzoek vooruit te helpen.

Enschede e.o.