‘Schitterend Buurse’ doet z'n naam eer aan

VideoBUURSE – In Buurse waren ze na een jarenlange traditie van een kerstmarkt voor de kerk aan wat nieuws toe. 

Dat werd een kerstconcert in de kerk met aansluitend een wandeltocht langs vele honderden waxinelichtjes, kleurrijk verlichte bomen en een sfeervolle kerststal aan de andere kant van het dorp. En niet de vergeten de fraaie vuurkorven op het erf onder de kapschuur bij Monique en Edgar Bos halverwege de wandeling. 

Mooi alternatief

‘Schitterend Buurse’ deed z’n naam zaterdagavond volop eer aan. Enkele honderden Buursenaren deden mee aan de eerste lichtjestocht en iedereen die je vroeg vond het een mooi alternatief voor de jaarlijkse kerstmarkt. En de oale roop kwam uit de midwinterhoorns van de Vaneker Bloazers. 

Deelnemers kregen voor 2,50 euro een wandelkaartje en twee consumptiemuntjes. „Het is de eerste keer dat we dit organiseren. We hebben jarenlang een leuke kerstmarkt gekend”, benadrukte Mira Wijlens van de organisatie. „Buurse was aan iets nieuws toe. We hebben dit met vijf dames opgepakt en hopen uiteraard dat het voor herhaling vatbaar is en dat we Buurse volgend jaar weer op deze manier kunnen laten schitteren.”

Volledig scherm
© videostill

Enschede e.o.