Volledig scherm
Troubadour Haaksbergen © Frans Nikkels

Schoolbestuur handhaaft plek fusieschool Haaksbergen ondanks protest

HAAKSBERGEN - Stichting Keender begrijpt de onrust die onder ouders van leerlingen van de Theo Scholteschool is ontstaan over de locatie van de fusieschool, maar past haar plannen er niet op aan.

Op basis van een onderzoek komt de Theo Scholteschool als beste locatie uit de bus voor de fusieschool De Kameleon. De 'tweede plek' is voor de Troubadour. Toch is dat de beoogde locatie voor de nieuwbouw. Pieter-Jan Buhler, bestuursvoorzitter van Stichting Keender, ontkent dat daarmee de uitkomst van het onderzoek, waarin is gekeken naar onderwijskundige aspecten, veiligheid en financiën, van tafel wordt geveegd. "De belangrijkste conclusie is dat nieuwbouw op de locatie van obs de Weert en op de plek bij De Els onhaalbaar is. De andere twee locaties liggen qua geschiktheid dicht bij elkaar. Het gaat om een fotofinish en dan moet je kijken naar andere argumenten."

Weegschaal
Volgens de bestuursvoorzitter komt het dan aan op overzichtelijkheid en aantrekkelijkheid van de locatie en de ligging in het groen, waarbij de weegschaal volgens Buhler doorslaat in het voordeel van de Troubadour.

Integraal kindcentrum
Bovendien biedt deze locatie volgens hem voldoende ruimte om een volwaardige basisschool met integraal kindcentrum (IKC) te bouwen in een bouwlaag. Of het gebouw ook in die vorm wordt gerealiseerd, daar laat Buhler zich nog niet over uit. Wel geeft hij aan dat de 2,4 miljoen euro, die de gemeente via het rijk beschikbaar stelt voor de nieuwbouw, onvoldoende is voor een duurzaam schoolgebouw dat 40 jaar moet meegaan.

Enschede e.o.