Volledig scherm
Marjan Schlömer en Desire Papenborg van Scouting Han Jordaan. © Annina Romita

Scouting Han Jordaan in Haaksbergen luidt noodklok door dalend ledental

HAAKSBERGEN - Het bestuur van scouting Han Jordaan maakt zich zorgen over het aantal leden dat de groep momenteel nog telt. Als er niets gebeurt, gaat na de zomervakantie de stekker eruit.

"We moeten nu actie ondernemen om de schwung er weer in te krijgen, anders valt vroeg of laat het doek", zegt voorzitter Marjan Schlömer. "In het voorjaar houden we weer een open dag, maar daar kunnen we niet op wachten als het om werving van nieuwe leden en leidinggevenden gaat.”

Welpen
De nood is het hoogst bij de Welpen: de kinderen van 5 tot 11 jaar, maar ook onder de algemeen leidinggevenden. "Met in totaal vijf volwassenen, waarvan twee mensen elkaar om de week afwisselen, hebben we het minimum bij de leiding echt bereikt. Er moeten mensen bij komen." En als dat niet lukt? "Dan gaat de stekker er na de grote vakantie uit."

Concurrentie
De concurrentie van scouting De Klomp aan de andere kant van Haaksbergen is voelbaar. "Ook wij zien dat veel daar kinderen naartoe gaan en als de loop er eenmaal inzit naar zo'n andere groep, zul je daar iets goeds tegenover moeten stellen", erkent voorzitter Schlömer. "Wij moeten dus laten weten dat het bij Han Jordaan leuk en gezellig is en dat hier heel veel te valt te beleven."

Enschede e.o.