Een groot deel van de sloopwoningen aan ‘t Kempke staat leeg. Dat trekt gespuis aan. Ramen sneuvelen en onlangs is een kraker uitgezet. Toch hebben achterblijvers het er nog naar hun zin.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groot deel van de sloopwoningen aan ‘t Kempke staat leeg. Dat trekt gespuis aan. Ramen sneuvelen en onlangs is een kraker uitgezet. Toch hebben achterblijvers het er nog naar hun zin. © Esther Rouwenhorst

Sloopwijk ’t Kempke in Haaksbergen: ‘Het wordt een echte gribusbuurt’

HAAKSBERGEN - De leegloop van ’t Kempe is begonnen. Veel woningen staan al leeg en de straat biedt een desolate aanblik. „Bang ben ik niet. Al wordt het er, naarmate er meer leegstaat, niet leuker op.”

  1. Nikki (18) verongelukte net buiten Haaksbergen: ‘Ze kijkt via de ogen van anderen nog mee, dat geeft een fijn gevoel’
    PREMIUM
    Bermmonumenten

    Nikki (18) verongeluk­te net buiten Haaksber­gen: ‘Ze kijkt via de ogen van anderen nog mee, dat geeft een fijn gevoel’

    HAAKSBERGEN - Ze heeft een bos roze gerbera’s meegenomen. „Dat waren de lievelingsbloemen van Nikki”, zegt Gitte Masselink-Nijhuis. Voorzichtig legt ze de bloemen naast een dikke eik langs de Haaksbergerstraat halfweg Haaksbergen en Usselo. Op deze plek langs de vroegere N18 verongelukte op dinsdag 26 januari 2010 haar dochter, nog maar 18 jaar oud.

Enschede e.o.