Volledig scherm
Jan Golbach © Annina Romita

Spelers van Bon Boys massaal naar vv Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De overschrijvingstermijn van het amateurvoetbal sloot woensdag en voetbalvereniging Haaksbergen ziet liefst elf spelers overkomen van andere clubs. Van Bon Boys vroegen negen spelers overschrijving aan naar vv Haaksbergen, van overbuurman HSC'21 twee.

En die komen meteen in aanmerking voor het eerste elftal van de zondagvijfdeklasser op het Scholtenhagen. Ze kunnen de champagne alvast koud leggen met een selectie van dertig man. Dat is een ongekende weelde voor de club, die afgelopen seizoen op de laatste plaats eindigde en meer dan honderd tegendoelpunten moest incasseren.

Crisisberaad
De ommekeer komt voort uit crisisberaad tijdens de pinksterdagen, vertellen Jan Golbach en Henny Vreeling van de technische commissie. "Toen hebben we met 25 mensen bij elkaar gezeten en vastgesteld dat het zo niet langer kon.”

Twijfel
Golbach en Vreeling vormen samen met Tonnie Leferink en Hennie Stokkink het viermanschap dat de boel weer op gang bracht. Ze speelden in op de twijfel van spelers van Bon Boys die op De Greune de stap naar het eerste niet kunnen maken. "Als technische commissie hebben we geen spelers benaderd. Dat willen we duidelijk stellen", zegt Golbach. "Spelers weten heel goed wat bij andere clubs leeft. Toen er een schaap over de dam was, volgden er meer.”

Vertrek
Wim Oonk van Bon Boys betreurt het vertrek van een hele groep spelers. "Sommigen hadden toegezegd te blijven, maar zijn toch gegaan. Dit gebeurt als spelers het eerste net niet halen, maar bij een andere club wel van een plekje in de hoofdmacht zijn verzekerd."

Bij vv Haaksbergen willen ze niet te vroeg juichen, maar met deze selectie gloort er hoop aan de horizon.

Enschede e.o.