Uitvaartverzorger Joop Weeink en boswachter Ellen van den Berg bij de windtelefoon aan de Steenhaarweg. Een plek waar voorbijgangers per telefoon een boodschap met de wind mee kunnen sturen naar (overleden) dierbaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitvaartverzorger Joop Weeink en boswachter Ellen van den Berg bij de windtelefoon aan de Steenhaarweg. Een plek waar voorbijgangers per telefoon een boodschap met de wind mee kunnen sturen naar (overleden) dierbaren. © Lars Smook

Spreken met de doden dankzij de windtelefoon in het Buurserzand: ‘De wind voert je woorden mee’

HAAKSBERGEN - Even bijpraten met iemand die er niet meer is, of met iemand die je om welke reden dan ook uit het oog bent verloren. Ofschoon het aan de andere kant hoogstwaarschijnlijk stil blijft, kun je met de windtelefoon in het Buurserzand je verhaal kwijt.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Donut, ufo of is dit het huis van Dagobert Duck? Bijzonder wonen (en komt Lidl dan eindelijk naar Haaksbergen...)
  PREMIUM
  nieuwsupdate

  Donut, ufo of is dit het huis van Dagobert Duck? Bijzonder wonen (en komt Lidl dan eindelijk naar Haaksber­gen...)

  HAAKSBERGEN - Wie wist dit nou? In de Veldmaat staat een iconische villa en die is nu te koop. Even verderop, in de supermarkt, viert Martin dat hij er vijftig jaar geleden al kiwi’s verkocht. Over supermarkten gesproken... Zou de Lidl dan toch, eindelijk, in Haaksbergen neerstrijken? En wie heeft er een echte ‘Jan te Wierik’ aan de muur... Dat en meer was het nieuws van de afgelopen week.