Stadsprins Haaksbergen haalt bakzeil, sleutel bij nieuwe burgemeester in Borne

VideoHAAKSBERGEN - Niet stadsprins Erik-Jan ter Beeke van de Keiensleppers is tijdens het carnavalweekend verantwoordelijk voor het 'Asschedorp', de naam van Haaksbergen tijdens de drie dolle dagen, maar heel iemand anders. 

De stadsprins meende vrijdagavond zijn ‘finest moment’ te beleven toen aftredend burgemeester Gerrit Jan Kok hem naar goed gebruik de sleutel van het gemeentehuis overhandigde. Maar Ter Beeke kwam bedrogen uit toen op een groot scherm in de feesttent in Haaksbergen ineens toekomstig burgemeester Rob Welten verscheen met de echte sleutel in zijn handen. 

Met veelzeggende pretogen luidde de mededeling van Welten dat hij had besloten wat eerder dan 17 april het roer van zijn voorganger over te nemen in Haaksbergen. Waarmee een balende stadsprins het nakijken had. Burgemeester Welten werd op het filmpje, dat eerder deze week in alle vroegte en in het diepste geheim in het gemeentehuis van Borne was opgenomen, vergezeld door de drie collega-prinsen van de stadsprins. 

Fobie

Martijn Wijlens (Windbuul'n Buurse), Joris Koppelman (Schipbekk'nkeerls) en Gerald ten Hagen (Hola) hadden het onmogelijke voor elkaar gekregen. Prins Gerald liet met een vette knipoog weten dat de sleutelfobie van de Keiensleppers maar eens doorbroken moest worden. ,,De sleutel is een keer eerder vlak voor de overdracht zoekgeraakt. Sindsdien wordt die zwaar bewaakt per auto vervoerd vanaf het gemeentehuis tot pal aan de ingang van de tent. En laat ons daar deze week nou wat op hebben gevonden."

Voor de stadsprins verliep de aanloop naar het carnavalsweekend toch al desastreus. De grote kei bij de inrit naar zijn huis verdween en werd later in Neede aangetroffen en ook bij zijn adjudant werd de kei, die aangeeft waar hoogheden wonen, door nog onbekenden ontvreemd. In de tent ging luid gejuich op toen Welten met de sleutel op het scherm verscheen.

Volledig scherm
De prinsen Martijn Wijlens (Windbuul’n Buurse), Joris Koppelman (Schipbekk’nkeerls) en Gerald ten Hagen (Hola) met burgemeester Rob Welten © Sander Lagewaard

Enschede e.o.