Volledig scherm
Jos Lammers en Maria Kremers in hun tent op landgoedcamping 't Hazenbos. © Reinier van Willigen

Stel uit Zaltbommel zit inmiddels warm thuis na ijskoude augustusnacht in Buurse

BUURSE/ZALTBOMMEL - Maria Kremers en Jos Lammers (67) beleefden in hun tent in Buurse met 0,0 graden celsius de koudste 10de augustusnacht ooit in Twente. Hoe zijn hun dagen nu met temperaturen boven de 30 graden?

Ze slapen niet meer met dubbele slaapzak op aluminium matjes onder hun luchtbedden. Hun lichtgewicht katoenen ESVO-tent is vroegtijdig ingepakt. Jos en Maria sluiten nu de ogen op hun recent geïsoleerde zolder. ,,We hebben een koel huis", prijst de vuttend hoofdbibliothecaresse. Op de warmste dag houden ze hun hoofden koel. Wel even anders dan die 10de augustus toen de vrieskou optrok.

Vroeg vertrek
Ze vertrokken vorige week van hun ruime, onbeschutte plek op landgoedcamping 't Hazenbos in Buurse; vroeger dan gepland. ,,We hadden geen zin in het gure weer dat werd aangekondigd. Bovendien hadden we hier verplichtingen", zegt Lammers.

Ongelooflijk mooi
De twee hadden het goed naar hun zin in Twente; wandelend, lezend en relaxend. ,,We fietsten met vrienden door het Buurserzand. Ongelooflijk mooi. Wat ons opviel: geen zwerfvuil en geen vernielingen aan straatmeubilair of andere voorzieningen."

Rutbeek
Ze doken in Het Rutbeek, de recreatieplas bij Enschede. ,,We verbaasden ons over deze prachtige locatie. Jullie zijn bofkonten met zo'n zwemplek, en voor fietsers gratis nog ook."

Komen terug
Ze komen zeker terug naar Twente, ondanks die koude augustusnacht. ,,Al was het maar om opnieuw te genieten van het eten bij De Eetalage en De Postkoets in Haaksbergen en het brood van bakker Ter Huurne in Buurse."

Kampeerspullen opgeborgen
Hun elektrische kacheltje, tweepitsgasstel en de kampeerspullen zijn inmiddels weer opgeborgen in Zaltbommel. Voor nieuws en de weerberichten slingeren ze niet langer de batterij van hun opdraairadio vol.

Enschede e.o.