Volledig scherm
© ANP

Thomas Berge ambassadeur Free a Girl

ENSCHEDE - Zanger Thomas Berge is ambassadeur geworden van Free a Girl. Dat is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Berge, die opgroeide in Haaksbergen, deed al eens mee aan een actie van het goede doel waarbij hij zichzelf liet opsluiten. Ook is hij vaste gast van de jaarlijkse benefietavonden van Free a Girl.

Berge: “Voor Free a Girl heb ik mij twaalf uur lang vrijwillig laten opsluiten in een hokje van een bij twee meter en ik heb diverse optredens verzorgd. Door het intensieve contact met de stichting voel ik de noodzaak van Free a Girl."

Gegrepen door verhaal
De zanger vervolgt: "Het is niet vaker gebeurd dat ik zo ben gegrepen door het achterliggende verhaal. Er zijn duizenden meisjes die in de kinderprostitutie zijn beland, schrikbarend om te weten hoe oud deze meisjes zijn en hoe ze worden behandeld door een macht waarvan zij denken dat ze er nooit uit zullen ontsnappen. Dit moet verschrikkelijk voor hen zijn, de onmacht en verstikking grijpen mij aan."

Bevrijd uit bordelen
De afgelopen acht jaar heeft Free a Girl volgens eigen zeggen bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.700 meisjes uit bordelen in Azië. Ook werkt Free a Girl samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen. Free a Girl biedt financiële ondersteuning aan veertien partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

Ook investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers.

Beroemdheden
Berge is niet de eerste ambassadeur van de stichting. Hij komt in een rijtje met Anna-Alicia Sklias, Bridget Maasland, Dave Mantel, Glennis Grace, John Ewbank, Jojanneke van den Berge, Tim Hofman, Thomas Berge, Wesley Sneijder en Wimmy Hu.

Enschede e.o.