Volledig scherm
© ANP Kippa

Thomas Berge behoorde tot kanshebbers voor Songfestival: ‘Zat bij de laatste vier’

HAAKSBERGEN - Thomas Berge was een van de kanshebbers om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De Haaksbergenaar zat bij de laatste vier artiesten die op de nominatielijst van de Songfestivalcommissie stonden, bevestigt hij tegenover RTL Boulevard

Quote

Terwijl dit nummer ontstond dacht ik: dit moet mijn inzending zijn

Thomas Berge

De zanger had enkele maanden geleden een lunch met Jan Smit, de vaste commentator van het songfestival en dit jaar presentator in Rotterdam. Hierbij vroeg Berge zich af hoe zoiets nou in zijn werk gaat. „Je moet gewoon een inzending doen, misschien lukt het en misschien lukt het niet”, heeft Smit volgens Berge gezegd.

Vervolgens dook Berge de studio in en nam het nummer Lost op, dat hij vervolgens opstuurde naar de Songfestivalcommissie. „Terwijl dit nummer ontstond dacht ik: dit moet mijn inzending zijn.”

Spanning

De zanger geeft toe lang in spanning te hebben gezeten. „Je hoort eigenlijk niks, dus het is ontzettend spannend. Tot het einde was ik echt één van de vier”, bekent Berge, die niet heel erg teleurgesteld. “Volgend jaar ga ik het gewoon nog een keer proberen”, bevestigt hij.

Berge kan zich echter wel vinden in de keuze voor Jeangu Macrooy. „Het is een te gekke inzending, ik begrijp het helemaal.” De zanger zal het nummer Lost, ondanks dat hij niet deelneemt aan het Eurovisie songfestival, wel uitbrengen op single.

Enschede e.o.