Volledig scherm
TKH-topman Alexander van der Lof: ,,Overheveling van productie naar Haaksbergen zorgt voor een jaarlijkse kostenbesparing van vijf miljoen.” © Lars Smook

TKH centraliseert kabelproductie: 40 banen naar Haaksbergen

HAAKSBERGEN – TKH Group sluit zijn kabelfabriek in het Limburgs Ittervoort en hevelt de productie over naar Haaksbergen. Van de 110 medewerkers bij het dochterbedrijf in Limburg kunnen er 40 meeverhuizen naar Haaksbergen.

TKH kocht de kabelfabriek in Ittervoort al in 1978. Er worden volgens topman Alexander van der Lof van TKH vooral kabels voor de bouw- en infrasector geproduceerd. ,,Dat soort kabel maken we in Haaksbergen ook en we hebben hier de ruimte om de productie van Ittervoort er bij te gaan doen”, zegt Van der Lof. In de kabelproductie in Haaksbergen werken momenteel een kleine 550 mensen.

Kostenbesparing 5 miljoen

De sluiting van de fabriek in Limburg  en ontslag voor 70 van de 110 werknemers daar zorgt voor een jaarlijkse kostenbesparing van vijf miljoen euro. Naast deze ‘efficiencyslag’, zoals Van der Lof het noemt, speelt volgens ook de verminderde CO2-uitstoot mee die het samenvoegen van de kabelproductie tot gevolg heeft. ,,We kijken tegenwoordig ook naar de CO2-Footprint, zoals dat wordt genoemd.”

Eenmalige last

Tegenover de vijf miljoen die de overheveling naar Haaksbergen moet opleveren, staat een eenmalige last die volgens Van der Lof nog niet vast staat. ,,Dan moet je denken aan de verhuiskosten en de kosten van het sociaal plan voor de werknemers uit Ittervoort die niet kunnen of willen meeverhuizen.”

Enschede e.o.