Volledig scherm
TKH-topman Alexander van der Lof heeft last van dalende orderontvangst in de Duitse industrie. © Lars Smook

TKH Group Haaksbergen voelt tegenwind in Duitsland

HAAKSBERGEN - TKH Group heeft last van de dalende orderontvangsten in de Duitse industrie, zo blijkt uit de cijfers over het derde kwartaal. Het beursfonds uit Haaksbergen meldt een winstdaling van vier miljoen euro.

Er wordt minder kabel verkocht aan industriële bedrijven in Duitsland. Klanten in Duitsland hebben onder meer last van de handelsoorlog tussen China en de VS. En TKH heeft als leverancier van bouw- en infrabedrijven ook last van de stikstof en PFAS-crisis waar deze sector mee te kampen heeft.

Lagere winst

Daarom wordt er dit jaar gerekend op een iets lagere winst – minimaal 102 miljoen – waar de winst over 2019 nog 110 miljoen euro bedroeg. Wel noteert TKH een hogere omzet en resultaat bij klanten in de segmenten telecom en industriële oplossingen. - toegenomen ten opzichte van het derde kwartaal 2018.

Verkoop bedrijfsonderdelen

Het beursfonds uit Haaksbergen kondigde afgelopen zomer aan haar minder renderende bedrijfsonderdelen te gaan verkopen. Het concern verwacht van dochterbedrijven, dat ze jaarlijks een winst van negen tot tien procent van de omzet maken, terwijl de winstmarge op verkopen (ROS) vijftien procent moet zijn. Het proces van verkoop van minder goed renderende dochterbedrijven ligt volgens het TKH-kwartaalbericht op schema. Het plan is afscheid te nemen van 350 miljoen euro omzet en daarvan is 250 miljoen inmiddels gerealiseerd. De opbrengst wordt geïnvesteerd in nieuwe technologieën.

TKH Group verkocht in dit kader in juli zijn connectivity-activiteiten aan de investeringsmaatschappij Torqx Capital Partners. De verkoop van het bedrijfsonderdeel dat goed is voor iets meer tien procent van de concernomzet levert 113 miljoen euro op. TKH hield zelf een belang van 44 procent in de joint-venture met Torqx Capital Partners.

Enschede e.o.