Volledig scherm
Het afgedekte terrein voor de trekkertrek in Buurse, zaterdagavond © André Scheffers

Trekkertrek Buurse gaat gebukt onder regenval

BUURSE – De Trekkertrek tijdens de Buurser Volksfeesten heeft veel hinder van de regen ondervonden. Het zaterdagprogramma werd afgebroken, dat van zondag ingekort.

Tractorpulling by Night werd zaterdagavond na de 15de beurt afgebroken. De ondergrond werd te drassig en dat werkt niet met grote en zware tractoren voor een al even zware sleepwagen. ,,We hebben het plastic weer over de baan gespannen”, wijst Martijn Mogezomp naar een groot zwart afdekzeil van 22 bij 144 meter. ,,Dat heeft er de hele week al over gelegen en we hopen dat het vanavond nog droog wordt.” 

Maar dat gebeurde niet, waarna de voorzitter van de trekkertrekcommissie zijn hoop op de zondag vestigde. Om 12.00 uur kon er alsnog worden gereden. ,,In alle klassen kan het programma worden afgewerkt. Enkele deelnemers hielden het vanmorgen voor gezien, maar het gros doet gewoon mee aan de wedstrijd. In plaats van twee beurten laten we iedereen één keer rijden wordt daar de uitslag van opgemaakt.” 

Mogezomp klinkt enigszins opgelucht. Helemaal niet rijden zou niet alleen een jammer van alle inspanningen door de tientallen vrijwilligers zijn, of zou het een financiële tegenvaller betekenen. ,,Dan krijgen alle deelnemers hun inschrijfgeld terug terwijl we wel de kosten hebben gemaakt. Maar eind goed, al goed.”

Koningspaar

Buurse heeft Fons Veldhuis en Dorien Temmink overigens gehuldigd als nieuw Koningspaar van het traditionele vogelschieten. Veldhuis en Temmink zijn de opvolgers van Herman ter Huurne en Jeanette Toetelink. De romp van de vogel kwam zaterdag na 246 schoten naar beneden.

Enschede e.o.