Volledig scherm
Archiefbeeld: Tropical Day 2013 © Frans Nikkels

Tropical Night verhuist naar Scholtenhagenpark in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Tropical Night verhuist naar het Scholtenhagenpark. Het muziekevenement op de eerste zaterdagavond in augustus werd jaarlijks in het centrum van Haaksbergen gehouden.

Vorig jaar ging Tropical Night niet door, omdat de organisatie de eisen voor de vergunning te gortig vond. ,,Er moesten veel kosten gemaakt worden. Het was voor de cafés Zeezicht, Grand Café en Markt 2 niet haalbaar meer", zegt Hans Rikhof van evenementenbureau HRSound uit Haaksbergen. Zijn onderneming zorgde voor de muziek bij Tropical Night. Rikhof besprak met Saskia Boenders van zalencentrum 't Hagen de mogelijkheid om Tropical Night naar de muziekkoepel te verplaatsen.

Makkelijker
Scholtenhagen is goedkoper. ,,We hoeven geen wegen af te zetten en toiletwagens te huren. Het is een makkelijkere locatie voor een evenement", zegt Rikhof.

Tropical Day daarentegen blijft wel in het centrum. Tropical Day en Tropical Night worden van elkaar losgekoppeld. Tropical Day is zaterdag 30 juli. Op meerdere plekken in het centrum klinkt sambamuziek en zijn demonstraties en is er een warenmarkt.

Enschede e.o.