Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Twents Kampioenschap Forelroken in Haaksbergen aangevuld met streekmarkt

HAAKSBERGEN - De derde editie van het Twents Kampioenschap Forelroken krijgt gezelschap van Proef het Platteland. Tijdens deze streekmarkt presenteren plattelandsondernemers uit de omgeving zichzelf en hun producten.

De Molenstraat vormt zaterdag 17 augustus weer het toneel van het Open Twents Kampioenschap Forelroken. Na twee eerdere succesvolle edities, hebben er zich dit jaar nog meer forelrokers aangemeld. De deelnemers plaatsen hun rooktonnen van 11.00 tot 17.00 uur tegenover Café Zeezicht. De eerste vissen zijn vanaf 12.00 uur te proeven.

De forelrookwedstrijd werd vorig jaar nog gekoppeld aan de boekenmarkt, maar voor de vissen was meer belangstelling dan voor de boeken. Honderden forellen werden soldaat gemaakt. De meest smaakvolle forel werd volgens de jury gemaakt door Alouis Oude Tanke.

Streekmarkt

Dit jaar wordt de derde editie van het evenement gekoppeld aan de streekmarkt Proef het Platteland, die ook om 11.00 uur begint. Dit voor Haaksbergen nieuwe evenement speelt zich af op de markt en het plein van De Kalter. Het is een initiatief van enkele plaatselijke winkeliers, ondersteund door zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Plattelandsondernemers uit met name Haaksbergen en Buurse presenteren zichzelf. Zij bieden producten aan als Twentse kaas, groenten, bosbessen, scharrelvlees, eieren, aardappelen, honing, wijn en bier.

Oude ambachten

Vanuit de Campinatruck worden toetjes uitgedeeld. Er lopen koeien, kalfjes en schapen. En er zijn demonstraties van oude ambachten als bezems maken, korven vlechten, smeden en klompenmaken. Naast modern materieel staan historische landbouwwerktuigen opgesteld. Ook is er een mobiele versie van de escaperoom Hof te Langelo.

Spreekuur

Van 12.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur houdt Dierenartsenpraktijk Haaksbergen een spreekuur voor huisdieren. Vanuit hun stand op de markt voeren twee dierenartsen een gratis gezondheidscheck uit. Verder is er live muziek van shantykoor Wrakhout, draaiorgel De Laplander en Brothers Two.

Enschede e.o.