De atleten Steven Zwerink (rechts) en zijn drie kameraden lopen in met ontkleed bovenlijf de halve marathon van Sint Isidorushoeve naar het Rutbeek voor cold4cure.
Volledig scherm
PREMIUM
De atleten Steven Zwerink (rechts) en zijn drie kameraden lopen in met ontkleed bovenlijf de halve marathon van Sint Isidorushoeve naar het Rutbeek voor cold4cure. © Frans Nikkels

Twentse ijsloper Steven belooft: ‘Van kou word je niet ziek, met de juiste ademhaling maakt het je sterker’

HAAKSBERGEN – IJslopers leggen halve marathon binnen 2 uur af in korte broek en ontbloot bovenlijf. In plaats van een warm onthaal bij de finish op het Rutbeek, dompelen de atleten zich nog even in het ijskoude water. „Zo herstel je lekker snel.”

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Enschede e.o.