De atleten Steven Zwerink (rechts) en zijn drie kameraden lopen in met ontkleed bovenlijf de halve marathon van Sint Isidorushoeve naar het Rutbeek voor cold4cure.
Volledig scherm
PREMIUM
De atleten Steven Zwerink (rechts) en zijn drie kameraden lopen in met ontkleed bovenlijf de halve marathon van Sint Isidorushoeve naar het Rutbeek voor cold4cure. © Frans Nikkels

Twentse ijsloper Steven belooft: ‘Van kou word je niet ziek, met de juiste ademhaling maakt het je sterker’

HAAKSBERGEN – IJslopers leggen halve marathon binnen 2 uur af in korte broek en ontbloot bovenlijf. In plaats van een warm onthaal bij de finish op het Rutbeek, dompelen de atleten zich nog even in het ijskoude water. „Zo herstel je lekker snel.”

 1. Paardencoaching in Haaksbergen beproefde therapie bij innerlijke onbalans: ‘Paard trapt niet in mooie praatjes’
  PREMIUM

  Paardencoa­ching in Haaksber­gen beproefde therapie bij innerlijke onbalans: ‘Paard trapt niet in mooie praatjes’

  HAAKSBERGEN - De proef op de som is confronterend. Maar als je eenmaal met de merrie Chanell van Bianca ten Voorde in de cirkel wandelt, is het goed. Dat wil zeggen: wanneer je Chanell zover weet te krijgen dat ze rustig met jou aan het touw meewandelt. Heeft Chanell geen zin om achter een onbalans van lichaam en geest aan te lopen, dan komt het er op neer dat het dier jou een spiegel voorhoudt. „Ik stel vervolgens slechts vragen of geef aanwijzingen om jou op weg te helpen. Maar het spel speelt zich verder helemaal af tussen de gast en het paard.”
 1. Máxima: ‘Griekenland-reis mocht, maar was niet solidair’
  Play

  Máxima: ‘Grieken­land-reis mocht, maar was niet solidair’

 2. Alweer auto in vlammen op in Enschede, nummer 9 dit jaar
  Play

  Alweer auto in vlammen op in Enschede, nummer 9 dit jaar

Enschede e.o.