Volledig scherm
In de gemeente Haaksbergen werden zaterdagavond de vrijwilligers van het jaar bekendgemaakt. © Bert Kamp

Uniek stel uitgeroepen
als vrijwilligers van het jaar in Haaksbergen

Haaksbergen - Niet een persoon, maar een echtpaar is zaterdagavond uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Een unieke benoeming voor een uniek stel.

Ton en Eveline Lenderink mogen zich vrijwilliger van het jaar 2019 noemen. Het is een unicum dat twee personen de titel, die officieel voor één iemand is bedoeld, toebedeeld krijgen. 

Bekende verschijning 

Al is het volgens de jury logisch dat Ton en Eveline samen met de prijs aan de haal gaan. Met z’n tweeën vormen ze, met camera en microfoon in de aanslag, namelijk een bekende verschijning in Haaksbergen

„Je kunt deze vrijwilligers werkelijk overal tegenkomen”, zegt de jury over de benoeming. „Middenin de natuur of in het gemeentehuis. Maar ook bij zomerfeesten en kleinere feesten zoals 60-jarige huwelijken.” 

Sociale media 

De jury, die bestaat uit gemeenteraadsleden, prijst Ton en Eveline om hun interviews en camerawerk en om het hoogwaardige niveau waarop ze de beelden zelf monteren. „En dat men zo in heel Haaksbergen en ver daarbuiten hiervan kan genieten op het internet en via sociale media.”

De Formulierenbrigade is uitgeroepen tot de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Dit vanwege het veelal onzichtbare en toch erg belangrijke werk dat de organisatie verricht. De brigade helpt mensen bij het opstellen van brieven en invullen van formulieren ‘zodat zij niet achterop raken door de vaak lastige en ambtelijke taal’, aldus de jury.

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs voor jong vrijwillig talent is overhandigd aan Femke Bokdam. Elke zaterdagmorgen zet zij zich in bij Vash, waar ze mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap begeleidt bij het sporten. 

Enschede e.o.