Volledig scherm
© Thinkstock

Vandalen laten spoor van vernieling achter bij vv Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Onverlaten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een spoor van vernielingen achtergelaten op het terrein van voetbalvereniging Haaksbergen aan de Scholtenhagenweg. De vereniging roept de vandalen op zich te melden.

"Anders zetten we de beelden van onze camera op Facebook", waarschuwt kantinebeheerder Ronny Overbeeke van vv Haaksbergen.

‘Veel geweld’
Overbeeke en het bestuur zijn boos. De plantenbak en vuilnisbakken zijn vernield, borden zijn uit de grond getrokken, flessen drank zijn op het terras en op de parkeerplaats kapot gegooid en een deel van het hekwerk om het pannaveldje is naar de filistijnen. Ook is een uit de grond getrokken paal op het dak van de kantine gegooid. "Het lijkt erop dat de vandalen van een feestje afkomstig waren. In de plantenbak bijvoorbeeld waren blauwe vlaggetjes gestoken.” Volgens Overbeeke moet het een groep zijn geweest: “Het is met veel geweld gebeurd. Maar ik ga niet speculeren over waar ze vandaan komen. Ik heb echt geen idee", zegt Overbeeke. De club heeft meteen aangifte gedaan.

Geen feest
Hij heeft al navraag gedaan bij de naastgelegen camping Scholtenhagen en zalencentrum 't Hagen. "Maar bij de camping is geen feest geweest. Daar waren geen jongeren. Wel hoorde ik van Saskia Boenders van zalencentrum 't Hagen dat het 's nachts tussen drie en en half vier onrustig was. Ze hoorde kabaal."

Doelwit
In het verleden was de vereniging vaker het doelwit van vandalen. "Maar de laatste tijd was het rustig.”

Enschede e.o.