Pompjes met desinfecterende crème en afzetlint om de vereiste afstand te bewaken: veiligheid staat voorop bij de kooplieden op de Haaksbergse warenmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Pompjes met desinfecterende crème en afzetlint om de vereiste afstand te bewaken: veiligheid staat voorop bij de kooplieden op de Haaksbergse warenmarkt. © Frans Nikkels

Veiligheid staat voorop tijdens wekelijkse warenmarkt in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Van vers fruit tot een gebakken vis. De markt gaat gewoon door. Van bomvol bij aanvang tot uitgestorven leeg aan het eind van de ochtend.

„Spreiding is beter, houd alstublieft de gebruikelijke tijden aan”, luidt het verzoek van Lucien Huusken van Huusken Groeten en Fruit aan de bezoeker van de wekelijkse warenmarkt. Deze woensdagochtend was het bij aanvang van de markt bijzonder druk voor zijn kraam. „Het stond hier hutjemutje vol. Vooral in die vroege uurtjes waren de mensen erg gedisciplineerd.” 

  1. Het ‘vergeten bombardement’ van Haaksbergen, pas na 50 jaar werd het zwijgen verbroken
    PREMIUM

    Het ‘vergeten bombarde­ment’ van Haaksber­gen, pas na 50 jaar werd het zwijgen verbroken

    HAAKSBERGEN - 24 maart 1945 werd Haaksbergen gebombardeerd door de geallieerden. Een vergissingsbombardement. 57 doden, ruim 200 gewonden en veel schade. 50 jaar geleden werd daar een herinneringsboekje aan gewijd, geschreven door ooggetuigen onder wie Gerda Kupper. Nu 75 jaar later is er een uitgebreidere heruitgave, getiteld Met een bombardement op Haaksbergen kwam de bevrijding in zicht.

Enschede e.o.