Volledig scherm
Zo ligt de Markt in Haaksbergen er al jaren bij: rechts het 'gat in de Markt' waarover de gemeente nu met één partij in gesprek is. Links de voormalige locatie Pathoni. © Annina Romita

Voorlopige overeenkomst marktplan Haaksbergen getekend, inhoud geheim

HAAKSBERGEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft een intentieverklaring getekend voor de opvulling van het braakliggende terrein tussen Sport 2000 en het voormalige Konings Schoenen. De inhoud blijft nog even geheim.

Dat is de gemeenteraad vorige week per e-mail medegedeeld.

Concurrentie
Het college van burgemeester en wethouders heeft de voorlopige koopovereenkomst onder geheimhouding ter inzage gelegd. Over de ontwikkeling van het Marktplan, specifiek 'het gat in de Markt', was het college in gesprek met drie partijen. "Met één partij gaan we verder in gesprek over de ontwikkeling en daar zijn bedragen mee gemoeid. Als we die openbaar maken komt de concurrentiepositie van die partij in het geding", aldus wethouder Peter van Vlaanderen. Volgens Van Vlaanderen ligt er nog geen definitief plan.

Bedrijven
Hoewel de wethouder niet wil vertellen met welke partij het college in gesprek is wordt er binnen politiek Haaksbergen gesproken over de combinatie van het aannemersbedrijf Kormelink uit Rietmolen en Kienhuis Gebiedsontwikkeling uit Deurningen. "Ik wil graag dat er gebouwd gaat worden en we zijn nu aan het kijken hoe we dat gaan invullen", meldt Van Vlaanderen. "Ik heb te dealen gehad met intentieverklaringen met Lidl en Antvelink uit eerdere raadsperioden. Die zijn nu van tafel. Dat biedt mij de mogelijkheid om als wethouder strak mee te sturen op concrete plannen."

September
Van Vlaanderen verwacht medio september meer informatie te kunnen geven. Ook over de locatie Pathoni, waar de plannen voor de bouw van het appartementencomplex De Vijfhoek door projectontwikkelaar Antvelink onlangs strandden. Het aannemersbedrijf Kormelink en Kienhuis Gebiedsontwikkeling waren niet bereikbaar voor commentaar.

Enschede e.o.