Volledig scherm
© GoogleMaps

Voormalig hotel Haaksbergen in beeld voor jonge asielzoekers

HAAKSBERGEN - Minderjarige alleenstaande vluchtelingen in het pand Molenstraat-Eibergsestraat. Jarabee onderzoekt de mogelijkheden. Het voormalig Hotel Morssinkhof wordt nu nog gehuurd door een andere opvangorganisatie, RIBW.

Omwonenden hebben een brief ontvangen waarin ze op de hoogte worden gesteld van de mogelijke komst van twaalf jongeren tot 17 jaar. „Niets staat nog vast”, zegt een woordvoerster van Jarabee. „We hebben alleen bekeken of het pand geschikt is voor opvang van jongeren met 24-uursbegeleiding.

Geschikt

Het oog viel op de locatie omdat het pand al is ingericht voor soortgelijke opvang die er nu plaatsvindt. "En de overeenkomst met de huidige huurder loopt binnenkort af", aldus de Jarabee-woordvoerster.

Jarabee benadrukt dat de begeleiding louter en alleen te maken heeft met de leeftijd van deze jongeren en niet met de achtergrond van de kinderen. „We kennen de zogeheten wooneenheden voor jonge alleenstaanden die in groepjes van vier in staat zijn met minder begeleiding zelfstandig te wonen. Daarnaast begeleidt Jarabee jongeren in woongroepen die niet in staat zijn om al voor zichzelf te zorgen."

Wethouder

Wethouder Edith van Spiegel laat desgevraagd weten dat de gemeente open staat voor opvang van al dan niet jonge vluchtelingen. „Het verzoek is naar de gemeenteraad gestuurd en Jarabee is aan zet.”

Enschede e.o.