Volledig scherm
De verenigingen in Park Scholtenhagen in Haaksbergen willen meer samenwerken, onder meer bij het verduurzamen van hun accommodaties. © Carlo ter Ellen DTCT

VV Haaksbergen en HSC zoeken toenadering bij de jeugd

HAAKBERGEN - Goed nieuws overheerste bij de ledenvergadering van VV Haaksbergen deze week. Alle commissies liggen op schema bij het realiseren van de doelstellingen uit het beleidsplan 2016-2020. Ook financieel staat de club er goed voor, met voldoende buffers en eigen vermogen.

Minder gaat het met de aanwas van met name jonge jeugd. Haaksbergen heeft een eerste elftal dat volgens voorzitter Giljam Wartena lekker  meedraait in de competitie en een volwaardig tweede elftal. Ook bij de oudere jeugd kennen de elftallen een prima bezetting.

Jonge gezinnen

Dat er in de omgeving van het Scholtenhagen echter weinig jonge gezinnen zijn, valt te merken. Om eventuele tekorten bij de jongere teams (jo 8, jo 9 en jo 10) op te vangen, slaan VV Haaksbergen buurman HSC de hangen ineen.

Spelerstekorten

Op dit moment wordt door de betreffende commissie in overleg met de buren gewerkt aan een concreet voorstel om bij elkaar aan te kunnen kloppen bij spelerstekorten. „De gesprekken verlopen in goede sfeer en met wederzijds vertrouwen”, constateert Wartena. „Hoe we dat precies gaan doen, moeten we nog een format voor bedenken.”

Sponsoren

Verder liggen de verschillende commissies op schema met het realiseren van de doelstelling. Het vinden van sponsoren blijkt een lastige opgave, maar daar ligt de club nu 1 procent achter op de doelstelling. „Dat is marginaal", duidt de voorzitter.

Duurzaamheid

Ook het onderhoud van de accommodatie verloopt volgens plan. Een volgende stap is verduurzaming van velden en gebouwen. Dat is een thema dat alle 14 verenigingen op Sportpark Scholtenhagen gezamenlijk op willen pakken, zodat zij elkaar daarbij ondersteunen.

Enschede e.o.