Volledig scherm
Allo Jannao en wethouder Edit Spiegel (r.) openen de WAK-week met het feestje rond het in ere herstelde Glazen Bos. © Reinier van Willigen

Week lang amateurkunst in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De Week van de Amateurkunst in Haaksbergen is zaterdag afgetrapt bij het Glazen Bos. In de WAK-week kunnen culturele verenigingen zich presenteren aan Haaksbergen.

Deze week worden op verschillende locaties tal van activiteiten gehouden. Er is onder meer een Hoksebargse Avond, een straatconcert van The Evergreens, een avond voor beginnende bandjes, theatervoorstellingen in tuinen en kindertheater. Nieuw dit jaar is de kunstexpositie in De Kappen waar een Pop Up Galerie wordt gehouden.

Cultuurbeleid

Dinsdagavond zit Van Spiegel in theater De Kappen aan tafel met culturele verenigingen. Zij kunnen hun mening geven over het cultuurbeleid in Haaksbergen. "De praatsessie is voor alle mensen, die een mening over cultuur hebben. We willen inspiratie opdoen", aldus cultuurwethouder Edith Van Spiegel.

Van Spiegel juicht het toe dat er dit jaar weer een WAK-week op poten is gezet. ,,Heel veel culturele verenigingen hebben een geweldig programma. Ik hoop dat de mensen kennis gaan maken met deze verenigingen." 

De kunstwerken zijn te zien tot en met zondag 18 juni, de laatste dag van de WAK-week. Klik hier voor het volledige programma.

Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Enschede e.o.