Volledig scherm
© Ben Lensink

Weer fotodoeken verdwenen en vernield in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - In Haaksbergen zijn wederom Fotodoeken van de Fotobiënnale Haaksbergen verdwenen en vernield. Rond de bergingsvijver op het Scholtenhagen in Haaksbergen staan alleen nog lege frames. Er zijn, vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag drie grote fotodoeken gestolen. Twee werden zaterdagochtend aangetroffen in de Bergingsvijver. Een doek is nog spoorloos. Dat laatste geldt ook voor een doek dat precies een week geleden uit het houten frame is gesneden.

Niet alleen rond de vijver, ook even verderop langs de Scholtenhagenweg zijn dit keer twee doeken ontvreemd. Nabij de tennisbaan en ter hoogte van de atletiekbaan van de AVH zijn de grote fotodoeken eveneens uit de frames gehaald. Deze doeken zijn door de vandalen achtergelaten op de parkeerplaats aan de overkant, nabij het Schuttershoes van de Haaksbergsche Schutterij.

Daar was een groot doek bevestigd aan de paaltjes bij de toegang tot de ijsbaan van de IJs- en Skeelervereniging Haaksbergen (IJSCH). Dat is gebeurd met zwarte tie rips. De foto die ter hoogte van de AVH-baan is gestolen, is aan de overkant met brute kracht over een verkeersbord getrokken en compleet vernield. Ter plaatse lagen twee lege plastic zakjes waar de tie rips in hebben gezeten.

Zwaar aangeslagen
De organisator van de Fotobiënnale Haaksbergen, de Fotogroep Haaksbergen, is zwaar aangeslagen door de jongste vernielingen. De werkgroep denkt niet dat de gevonden fotodoeken nog weer worden teruggehangen. De uiterst succesvolle buitententoonstelling loopt nog tot en met zondag 30 oktober. Aansluitend wordt de expositie afgebouwd.

Volledig scherm
© Ben Lensink
Volledig scherm
© Ben Lensink
Volledig scherm
© Ben Lensink

Enschede e.o.