Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Wie wordt er vervolgd voor het ongeval met de monstertruck in Haaksbergen?

HAAKSBERGEN - Het Openbaar Ministerie maakt dinsdag bekend of en wie strafrechtelijk wordt vervolgd voor het ongeval met de monstertruck. „Interessant is de vraag wat wordt gezegd over de rol van de gemeente Haaksbergen.”

Advocaat Rob Oude Breuil vermoedt dat Doornink, chauffeur van de monstertruck, dood door schuld ten laste zal worden gelegd. Door het ongeluk eind september 2014 kwamen drie mensen om het leven. Tientallen anderen raakten gewond. „Als je iets zoekt, dan is er al snel iets van schuld gevonden. Zo reëel moet je zijn.” De advocaat voorziet dat daarnaast de Stichting Sterevenementen, organisator van de stuntshow, zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.

Gemeente Haaksbergen
„De vraag is of en op welke wijze het OM zich uitspreekt over de gemeente Haaksbergen”, zegt Oude Breuil over de derde betrokken partij. „In principe is het niet mogelijk de overheid te vervolgen, maar ik kan me voorstellen dat er wel aandacht wordt besteed aan de rol van de gemeente.”

Haaksbergen gaf op basis van die feiten een vergunning af. Of het OM de ambtenaar die de vergunning afgaf of ex-burgemeester Hans Gerritsen als eindverantwoordelijke strafbaar acht, zal ook moeten blijken.

​Hans Gerritsen
Gerritsen stapte vorige maand op als burgemeester. De gemeenteraad had na een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid geen vertrouwen meer in hem.

Enschede e.o.