Volledig scherm
© Thinkstock

Zwaargewonde Haaksbergenaar slachtoffer van illegaal vuurwerk

HAAKSBERGEN - De Haaksbergenaar die zondag zwaargewond raakte is slachtoffer van illegaal vuurwerk. Dat is na politie-onderzoek vast komen te staan. De 25-jarige ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie heeft alle getuigen gehoord en heeft volgens woordvoerder Chantal Westerhoff ‘een goed beeld’ van wat er precies is gebeurd, maar doet daar verder geen mededelingen over ‘gezien het menselijk drama’.

Er loopt vooralsnog geen strafrechtelijk onderzoek. De politie wil niet zeggen, of dat betekent dat het slachtoffer zelf het vuurwerk heeft aangestoken. Ook wordt niets gezegd over wat voor soort vuurwerk het was.

Gevaar
De Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) volgt het drama in Haaksbergen met argusogen. Net als het dodelijke vuurwerkongeluk in Meppel. „Als het om legaal vuurwerk gaat, dan moeten wij namelijk zelf maatregelen kunnen nemen”, zegt woordvoerder Leo Groeneveld. „Maar als het om illegaal vuurwerk gaat, dan moet dat ook naar buiten worden gebracht door de politie. Het gevaar van illegaal vuurwerk wordt al jaren lang gebagatelliseerd.”

Coma
Het ongeluk in Haaksbergen vond zondagavond 1 januari plaats, rond 22.30 uur aan de Höfterveldweg. Het vuurwerk ontplofte dicht bij het gezicht van het slachtoffer, dat sindsdien in een ziekenhuis in een kunstmatige coma wordt gehouden. De 25-jarige man was met enkele vrienden op een feest. Zij zijn allemaal gehoord.

Enschede e.o.