Volledig scherm
HOi heeft te weinig geld in kas om de studio aan de Koninginnestraat te kunnen overnemen. © Wouter Borre

1 euro nog te duur voor overname studio in Nijverdal

NIJVERDAL - De financiële situatie van Hellendoorn Omroep Interactief (HOi) is zo slecht dat de lokale omroep niet kan ingaan op het aanbod van de gemeente Hellendoorn om het 'omroepgebouw' aan de Koninginnestraat over te nemen voor het symbolische bedrag van 1 euro.

HOi heeft te weinig geld in kas om te kunnen voldoen aan de voorwaarden, die aan de overname van het gebouw zijn verbonden. Het bovengenoemde aanbod was een uitvloeisel van een motie van GroenLinks, die het college vorig jaar opriep ook dit gebouw te verduurzamen. De verwachting was dat de overname van het gebouw de lokale omroep enige lucht zou geven, omdat HOi hiervoor dan niet langer huur aan de gemeente moest betalen.

Onderhoud

Bestuursvoorzitter Ton Brinker van HOi geeft aan dat deze vlieger niet opgaat, omdat uit onderzoek is gebleken dat dit gebouw het nodige achterstallig onderhoud kent. Voor het isoleren van het gebouw is volgens hem zo'n 27 mille nodig. Dat bedrag kan worden betaald uit de uitgespaarde huurpenningen. Maar om het achterstallige onderhoud helemaal te kunnen wegwerken is zeker nog eens 34 mille nodig. En dat geld heeft HOi niet.

Reggestreek