Volledig scherm
De aanleg van een rockpark op de voormalige vuilnisbelt aan de Holterweg ligt zeker stil tot na het broedseizoen. © Bilal Durmaz

Aanleg rockpark op oude Nijverdalse vuilstort uitgesteld

NIJVERDAL - De provincie Overijssel, gemeente Hellendoorn en initiatiefnemer Bilal Durmaz van Plan Nijverdal (voorheen Gym to B) praten de komende tijd verder met elkaar over de invulling van de voormalige vuilstortplaats op de hoek Holterweg-Bergleidingweg. Maar het gaat volgens deze personal trainer nog wel tot de zomer duren voordat hier verder aan een rockpark kan worden gewerkt. 

Een rockpark is een plek waar mountainbikers hun techniek kunnen bijschaven door obstakels als zwerfkeien, boomstammen en betonnen paaltjes te ontwijken. Ook hardlopers kunnen hiervan gebruik maken. Het terrein staat in verbinding met de bestaande mountainbikeroute over de Sallandse Heuvelrug tussen Nijverdal en Holten.

Asbest

Durmaz begon vorige maand met het verwijderen van gras, bomen en struiken, die deze heuvel grotendeels aan het gezicht onttrokken. Maar volgens de gemeente was hiervoor nog geen omgevingsvergunning aangevraagd en zijn de werkzaamheden ‘te rigoureus’ uitgevoerd. Op enkele plekken is hierdoor afval aan de oppervlakte gekomen, waaronder stukken van een vermoedelijk asbesthoudend dak. 

Broedseizoen

Alle werkzaamheden werden hierop op last van de provincie en gemeente stilgelegd en om het terrein werden bouwhekken geplaatst met linten, waarop voor asbest werd gewaarschuwd. Durmaz vindt deze reactie ‘ietwat overdreven’, maar wil graag in gesprek blijven met beide overheden om zijn doel te bereiken. Hij verwacht dat de gemeente nog voor 15 maart een nieuwe afdeklaag aanbrengt. Op die datum begint het broedseizoen en liggen alle werkzaamheden enkele maanden stil. Als het broedseizoen op 15 juli voorbij is moet blijken of het overleg tussen de drie partijen tot overeenstemming heeft geleid. 

Reggestreek